maanantai 8. marraskuuta 2010

Erasmus!

Olen Erasmus! Muutama viikko sitten kävin ensimmäisissä Erasmusbileissä, niinkuin jo jossain aikaisemmassa kirjoituksessani mainitsin. Bileissä oli kuitenkin aivan liikaa porukkaa, eikä siellä mun mielestä ollut kauhean mukavaa. En sillion jatkanut iltaa muiden Erasmusten kanssa, vaan pakenin Kreikkalaisten kavereideni pariin. Viime viikonloppu oli kuitenkin pelkästään Erasmusta ja kivaa oli!

Kuulin eräältä suomalaiselta vaihtaritytöltä hyvin eriskummallisista bileistä, jotka järjestettäisiin perjantaina metroasemalla! Mun mielestä idea oli niin kreisi, että bileisiin olisi pakko mennä. Liettualainen Dalia lupasi lähteä seuraksi. Karttaa katsottuamme selvisi, ettei bileitä suinkaan metroasemalla järjestettäisi, vaan 10 minuutin kävelymatkan päässä Fixin asemalta alikulkutunnelissa. Miedän molempien kartat eivät kuitenkaan ulottuneet aivan sinne saakka, joten jouduimme suunnistamaan tovin. Meitä ei aluksi ollut paikalla montaa, mutta tunnelissa oli dj, joka soitti hyvää musiikkia sekä baari, joten se riitti meille. Eräs toinen vaihtarikaverini, suomalainen Piia saapui paikalle kavereidensa kanssa parin tunnin kuluttua ja kahdelta tunneli olikin jo melko tukossa ja tunnelma katossa! Kukaan ei ollut kuitenkaan ajatellut, että jossain vaiheessa ihmisille voi tulla tarve päästä vessaan..näky oli siis kuin suomessa konsanaan ja ihmiset ravasivat pusikoissa. Olin tehny virhearvion laittaessani korkkarit jalkaan. En osannut odottaa, että istumapaikkoja ei juuri ollut tarjolla ja ennen kolmea mun päkiät huusi jo hoosiannaa ja oli pakko lähteä taksin metsästykseen..itkua vääntäen löysin vihdoin keltaisen auton ja sain helpotuksen. Voin kertoa, että nämä bileet oli erikoisimmat, missä olen koskaan ollut! Hauskaa! Jälkeen päin ymmärsin, miksi bileet oli ollut mahdollista järjestää: viime viikonloppu oli vaaliviikonloppu ja kreikkalainen tuttuni kertoi, ettei poliiseja näy silloin missään..jep..

Launtaina keli oli mahtava ja vietin päivää vaihteeksi kreikkalaisessa seurassa. Vuorossa oli jalkapalloa Dimitran ja Vasiliksen kanssa. Pelailut jäivät kuitenkin lyhyeen ja päätimme lähteä satamaan kahville nauttimaan auringosta. Sattumalta ohitsemme kulki eräs belgialainen vaihtarityttö ja hänen poikaystävänsä ja he liittyivät seuraamme. Kerrassaan mukava päivä. Ateena näyttää kovin erilaiselta aurinkoisella säällä. Satama ja meren ranta oli kaunista katsottavaa.

Illalla menin suomalaisen vaihtaritytön (joo, täällä on PALJON suomalaisia) syntymäpäiväkekkereille. En tuntenut tyttöä entuudestaan, mutta menin Piian kutsumana. Paikalla oli samoja tyyppejä kun edellisenä iltana ja meillä oli oikein mukavaa. Puolen yön jälkeen jatkoimme matkaa klubille. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun menisin klubille täällä Kreikassa. Ne on täällä ihan sikahintasia! Sisäänpääsy voi olla helposti 10-15 euroa (sisältäen juoman), mutta silti! Eräs kreikkalainen seurueestamme tunsi kuitenkin klubin omistajan, joten pääsimme sisään ilmaiseksi. Mukavaa vaihtelua oli se, ettei klubilla soitettu pelkästään kreikkalaista musiikkia. Baaritiskillä ei tarvinnut kuitenkaan montaa kertaa käydä: kaksi juomaa, joista toinen oli pieni olut, maksoivat 21 euroa!!! Tanssittiin non stopina (mulla oli tällä kertaa mukavat kengät). Sain uusia mukavia kavereita ja Piian kanssa puhuttiin, josko lähtisimme joku viikonloppu pienellä porukalla käymään Patrassa (he olivat siellä kielikurssilla ennen Erasmusta). Aika jees! Toivottavasti onnistuu, ja miksikäs ei onnistuisi!

Eipä tällä kirjoituksella ollut mitään suurempaa merkitystä, kuhan jotain teille luettavaksi näpräsin :). Ollaan suunniteltu myös mahdollista viikonloppureissua esimerkiksi Volokseen, joka on kaupunki muutaman tunnin päässä Ateenasta. Olisi kiva vähän nähdä mitä Ateenan ulkopuolelta löytyy. Kun Eero tulee tänne 27.12, ajateltiin myös mennä käymään Santorinilla. Onhan sekin pakko nähdä, vaikka saari onkin varmasti kauniimpi kesällä.

En haluu kotiin vielä, mut glögiä jostain syystä haluaisin! Tuokaa mulle jooko? Ja don´t worry äiti, kyllä mä teen muutakin kuin käyn ulkona! Töissä on edelleenkin kivaa, kreikan kieli alkaa sujua ja nyt alan tekee koulutehtävää. Hahaha!

2 kommenttia:

  1. Jeijei, meitsi tulee. Mutta ilman glögiä, sori.

    VastaaPoista
  2. Onneksi Hanna lupas lähettää mulle glögimaustetta, niin saat tulla ilman tällä kertaa! Mahtia!

    VastaaPoista